Dalárda

Két szó: online karaoke. A szélessávú internet terjedésével végre az önbizalomhiánnyal küszködő dalospacsirták is előjöhetnek rejtekükről, helyesebben akár ott is maradhatnak, és a számítógép relatív magányában felénekelhetik kedvenc számaikat, a sikerültebbeket meg jól megoszthatják velünk itt a Dalárdában. Napi nóta, nektek.

Friss topikok

Linkblog

Johnny Cash - Ring Of Fire

2008.08.06. 15:22 | -gabe- | Szólj hozzá!

Címkék: dal country johnny cash karaoke

Library of Congress, Prints & Photographs Division, Look Magazine Photograph Collection, card number lmc1998005787/PP

Johnny (J.R.) Cash, amerikai country / gospel énekes, dalszerző, ikon. Egyben kedvenc előadóim egyike. Közel 50 évig állt szinpadon, zenélt és énekelt, olyan country slágerek fűződnek nevéhez, mint az "I walk the line" vagy épp az itt tárgyalt "Ring of Fire".

Utóbbit June Carter (későbbi felesége) szerezte másodmagával, amikor férjezett asszony létére épp belehabarodni készült - az egyébként akkoriban már szintén házas - J.R. Cash-be.

Először June nővére, Anita Carter készített belőle felvételt 1962-ben, de miután ez nem lett különösebben sikeres, '63-ban J.R. is elkészítette saját - mexikói trombitás - változatás, amelyből minden idők egyik legnagyobb slágere lett. Ezen a felvételen egyébként a Carter nővérek vokáloznak.

Johnny Cash utánozhatatlan, de én imádom ezt a számot, úgyhogy az elsők között énekeltem fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dalarda.blog.hu/api/trackback/id/tr43603659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása