Dalárda

Két szó: online karaoke. A szélessávú internet terjedésével végre az önbizalomhiánnyal küszködő dalospacsirták is előjöhetnek rejtekükről, helyesebben akár ott is maradhatnak, és a számítógép relatív magányában felénekelhetik kedvenc számaikat, a sikerültebbeket meg jól megoszthatják velünk itt a Dalárdában. Napi nóta, nektek.

Friss topikok

Linkblog

Újított a SingSnap

2008.11.13. 11:19 | -gabe- | Szólj hozzá!

Címkék: karaoke oldal singsnap

Már egy ideje rebesgetik, hogy komoly fejlesztések várhatók a SingSnap háza táján. Néhány hónapja bemutatták a fejlesztések irányát a nagyközönségnek is: megjelentek az első jó minőségű, sztereó zenei alappal készült demó felvételek az oldalon.

Egészen az utóbbi időkig azonban nem lehetett élesben kipróbálni az új funkciót, mert ez alapjaiban változtatja meg a felvételek kezelését. Eddig ugyanis az volt a gyakorlat, hogy a felhasználó a zenei alappal együtt rögzítette a saját hangját, vagyis a felvétel minősége (beleértve a zenei alapot is) nagyban függött a hangkártya minőségétől és a felhasználó beállításaitól.

A sztereó zenei alapok megjelenésével ezért új módszert vezettek be a felvételeknél: a zenei alapot nem rögzítik, csak a felhasználó hangját, amit a mentéskor rákevernek a zenére. Így az alap minősége nem változik, viszont más problémák jelentkezhetnek.

Ha ugyanis a felvétel a zenéhez képes kicsit később, vagy hamarabb kezdődik el (és bizony a zene lejátszásának jellege, a pufferelés miatt ez sokszor előfordul), akkor a végtermékben az ének a zenéhez képest elcsúszik.

Ezt hivatott kiküszöbölni a napokban közzétett újítás, a mixer:

 

A felvétel végleges rögzítése előtt itt hallgathatjuk meg az eredményt, és ha szükséges eltolhatjuk a hangsávot (a képen zölddel) a zenéhez képest, így küszöbölve ki az elcsúszást. Elvileg. Jelenleg ugyanis a mixer több sebből vérzik és sokszor előfordult, hogy a beállított felvétel a végleges rögzítés után ismét elcsúszik (ráadásul ilyenkor már módosítani sem lehet).

Így lesz egy alapjaiban remek újítás sok bosszúság okozója. A fórumot böngészve két megkerülő megoldást sikerült találnom (bár még egyiket sem teszteltem):

1.) A hangbeállításoknál kapcsoljuk vissza a "Stereo Mixer"-t, így ismét a korábbi módon, a zenével együtt rögzíthetjük a dalt, és nem lesz szükség a SingSnap mixerére, igaz így az új funkciókat sem használhatjuk.

2.) Várjuk végig a zene letöltődését, állítólag ilyenkor kevesebbet hibázik a mixer.

Jelenleg dolgoznak a fejlesztők a javításon, addig csak azt tudom javasolni, ha valaki most kezdené el online karaoke karrierjét, ne a SingSnap-pel próbálkozzon. Ott van helyette pl. a MikeStar.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalarda.blog.hu/api/trackback/id/tr49766768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása