Dalárda

Két szó: online karaoke. A szélessávú internet terjedésével végre az önbizalomhiánnyal küszködő dalospacsirták is előjöhetnek rejtekükről, helyesebben akár ott is maradhatnak, és a számítógép relatív magányában felénekelhetik kedvenc számaikat, a sikerültebbeket meg jól megoszthatják velünk itt a Dalárdában. Napi nóta, nektek.

Friss topikok

Linkblog

Verseny, móka és kacagás :)

2009.01.27. 12:37 | -gabe- | Szólj hozzá!

Címkék: dal country bob wills

Korábban is említettem már, hogy a karaoke oldalakon a felhasználókat nagyon jól lehet aktivizálni versenyek szervezésével. Különböző oldalakon más és más megvalósítása van a versenyindításnak, van ahol lefejlesztettek egy egyszerű alkalmazást hozzá (MikeStar), és ugyan a felhasználó indítja a versenyt és ő határozza meg a feltételeket, de az értékelést már kivették a kezéből, a többi felhasználó szavazhat a beadott felvételekre, így alakul ki a végeredmény.

Ezeknek a megvalósításoknak a közös előnye, hogy nagyon egyszerű a versenyindítás és lebonyolítás, viszont általában csak egyfordulósak és az sem mindig előny, hogy a közönség szavazhat, hiszen így a tévés sms szavazásokhoz hasonlóan sokszor nem a teljesímény, hanem a népszerűség dönt.

A SingSnap ebben is új utakon jár, egészen egyszerűen nem fejlesztettek semmit, viszont a meglévő fórummotort felhasználva lefektették a versenyrendezés szabályait. Külön csoport van a fórumban az induló, a folyamatban lévő és a lezárt versenyeknek, a szabályokat a szervezők alakítják kedvük szerint, általában a verseny indító hozzászólásban ismertetik ezeket a nevezőkkel.

Ezek a versenyek legtöbbször többfordulósak, már a nevezés is egyfajta válogató (a nevezési létszám is impozáns, általában 100 induló van), az egyes fordulókban az értékelést legtöbbször a verseny szervezője végzi, de van ahol komoly zsűri értékeli a dalokat. Minden fordulónak új topikot nyitnak, a versenyzők is ide küldik be az elkészült felvételeket, sőt a SingSnap music chat-jén akár élő versenyre is van lehetőség.

Ez a megvalósítás sokkal több munkát jelent a szervezőknek, viszont egyben sokkal több mókára ad lehetőséget. Volt olyan verseny, ahol az egyik fordulóban nemcserére került sor, vagyis a hölgyeknek férfi(as) az uraknak női(es) dalokat kellett énekelniük. Van, hogy a versenyzők egymásnak választhatnak számot egy fordulóban, ezzel nehezítve meg a másik továbbjutását és volt ahol azt kérték tőlünk, hogy nevettesük meg a zsűrit egy dal átalakításával.

Így született az alábbi kis szösszenet, amiben az eredetileg sem vérkomoly dalhoz hozzáadtam egy kis kocsmai hangulatot :) Bob Wills - Bubbles In My Beer (update: sajnos azóta törölték a SingSnap-ről a zenei alapot a felvételemmel együtt. Nem tudtak megegyezni a Karaoke kiadóval a hosszabbításról. No comment.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dalarda.blog.hu/api/trackback/id/tr96905925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása