Dalárda

Két szó: online karaoke. A szélessávú internet terjedésével végre az önbizalomhiánnyal küszködő dalospacsirták is előjöhetnek rejtekükről, helyesebben akár ott is maradhatnak, és a számítógép relatív magányában felénekelhetik kedvenc számaikat, a sikerültebbeket meg jól megoszthatják velünk itt a Dalárdában. Napi nóta, nektek.

Friss topikok

Linkblog

Online karaoke, videó és minőség

2008.08.11. 16:25 | -gabe- | Szólj hozzá!

Címkék: tipp dal karaoke

Mivel kezdődő náthám kezd eldurvulni, és jelenleg épp a torkomat ápolgatom, ma más fog énekelni helyettem. A felvétel jól szemlélteti, hogy megfelelő felszereléssel milyen hangminőséget lehet elérni az online karaoke terén.

Elöljároban némi technikai infó. A legtöbb online karaoke oldal mp3 zenei alapokkal dolgozik, erre rakják rá valamilyen formában az időzített dalszöveget. Létezik midi alapú karaoke is, de mivel ez a formátum számítógépben lévő hangkártya hangszintetizátorának (alapesetben meglehetősen gyenge) képességeit használja, a komolyabb oldalak nem foglalkoznak vele.

Persze az mp3 minősége is változó lehet, de itt legalább az egyes gépek (illetve hangkártyák) ugyanazt az mp3 alapot ugyanabban a minőségben játszák le. A zenei alapot általában egy flash alkalmazással játszák le nekünk (ún. streaming technika), illetve ugyanez az alkalmazás teszi lehetővé az ének és a videó rögzítését (ehhez nyilván szükséges egy mikrofon és webkamera). A sávszélesség függvényében a zenei alapot nyilván lebutítják egy kicsit (a SingSnap pl. bevalottan mono alapokkal dolgozik, és vájtfűlű kollégáim szerint a bitráta nem éri el a 98 kbit-et). Ráadásul az alap karaoke mikrofonok meglehetősen rossz minőségűek, így a felvétel meg sem közelíti a CD minőséget.

Ha azonban beruházunk egy komolyabb vokál mikrofonba (50.000 Ft-nál van a kategória alja), és egy kisebb keverőpultba, akkor nagyon szép eredményt érhetünk el (legalábbis az ének rögzítésénél). A SingSnap ezt még megfejeli azzal, hogy az - egyébként nem vészes, 1500 Ft / hó körüli - előfizetési díjat befizető, ún. Gold Member-eknek lehetővé teszi jó minőségi, sztereó zenei alapok használatát.

Az eredmény? Tessék:

 http://www.singsnap.com/snap/r/b7d60ed0

Sajnos csak linkelni tudom, a beágyazást nem engedélyezték ennél a felvételnél.

A videófelvételről a következő bejegyzésben olvashattok majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalarda.blog.hu/api/trackback/id/tr94610916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása